Høstens beste epleterte

Høstens beste epleterte
Lett
20-40 min

Det finnes vel ikke grenser for hvor mange oppskrifter det er på epleterter og eplekaker. Denne har lokk av mandler som gir ekstra smak og saftighet. Terten kan utmerket godt fryses. Godt å ha noe i fryseren når noen stikker innom.

Slik gjør du

Rør sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i foodprosessor. Kjevle den ut og kle en paiform med løs bunn. Prikk deigbunnen godt, dekk med matpapir som klemmes godt ned over deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen (med papiret på) i ca. 15 minutter.

Fyll

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i tynne båter. Mal mandlene og rør dem sammen med sukker, smør, egg, fløte og hvetemel.

Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen tett med eplebåter. Hell mandelkremen over og stek paien videre til fyllet er fast og gyllent - ca. 20 minutter.

Server epleterten lun med is, vaniljesaus, rømme eller vispet krem.