Pavlova

Pavlova
Middels
over 60 min

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på.

Slik gjør du

Marengsbunn

Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Sikt maizena og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

Eggekrem

Lag eggekrem. Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maizena i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp røren under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann.

Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen.

Pynt

Legg marengsbunnen på et fat. Ha på kremblandingen og pynt med friske bær.