Pavlova

Pavlova

Lag den som en stor kake, i rund form eller i langpanne, eller som flere mini porsjonskaker til dessert.

Lett
over 60 min

Klassisk oppskrift på pavlova med krem til 17.mai og andre kakeanledninger. Sprø bunn av marengs med pisket krem toppet med friske bær. Lag den som en stor rund kake eller i langpanne.

Slik gjør du

Marengs

Når du skal lage bunnen til pavlova, starter du med å vispe eggehvitene sammen med saltet i en kjøkkenmaskin til de begynner å bli hvite og luftige. Det er veldig viktig at bollen er helt ren! Ha i sukkeret litt og litt mens du pisker, for ekstra luftig krem. Vend inn hvitvinseddik og maizena til slutt.

Pavlova

Når marengsen er blank og smidig smører du den forsiktig utover et bakepapir på et stekebrett med en slikkepott.

Stek midt i ovnen på 125 grader i 1,5 time. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist, eller skru av ovnen og la pavlovaen stå i til den er helt kald, gjerne natten over.

Visp kremfløte og sukker stiv, bland deretter vaniljekrem forsiktig inn.

Pavlova

Legg marengsbunnen på et fat og ha på kremblandingen. Topp med friske bær. Du kan også drysse over litt høvlet hvit sjokolade og gjerne pynte med noen blader sitronmelisse eller mynte. Server!

Pavlova

Tips! Kremen kan varieres. Variant 1: Lag bringebærkrem for ekstra god smak ved å vende inn moste bringebær i kremblandingen. Variant 2: Bytt ut vaniljekremen med sitronkrem og topp kaken med jordbær, pasjonsfrukt og mango: Stivpisk 3 dl fløte og bland den forsiktig med 5 ss lemon curd slik at den danner gule striper i kremen. Legg marengsbunnen på et fat og legg på kremen. Dryss på jordbær, mangobiter (fra en halv mango) og pasjonsfrukt (innholdet fra 3 stk) over og server med en gang.