Sitronkake
En nydelig kake som kjapt lages i langpanne. Ekstra god blir den med en frisk ostekrem med sitron på toppen. Siden sitronskallet skal brukes i oppskriften bør du bruke økologiske sitroner.
Slik gjør du
Bunn
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Rør inn væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene. Rør til slutt inn sitronskall.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (langpanne, ca 25 x 35). Stek kaken midt i stekeovnen ved 175 ºC i 35–40 minutter. Avkjøl kaken før evt. kremen smøres på.
Tips! Du kan også blande 50/50 sitronskall og appelsinskall i røren.
Ostekrem med sitron
Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske.
Tips! Du kan også røre inn revet skall av appelsin og sitron i kremen.