Pavlovakrans

Pavlovakrans

Lett
over 60 min

Pavlova i form av en krans. En imponerende festkake som slett ikke er så avansert å lage som den ser ut. Kransen har også lang holdbarhet, så den kan fint stekes en dag eller to i forveien. Da gjenstår det bare å legge på krem, frukt og bær før servering.

Slik gjør du

Marengs

Når du skal lage bunnen til pavlova, starter du med å vispe eggehvitene sammen med saltet i en kjøkkenmaskin til de begynner å bli hvite og luftige. Det er veldig viktig at bollen er helt ren! Ha i sukkeret litt og litt mens du pisker, for ekstra luftig krem. Vend inn hvitvinseddik og maizena til slutt.

Når marengsen er blank og smidig, former du en krans med marengsen på et stekebrett med bakepapir. Bruk slikkepott, eller kremsprøyte med ønsket tyll om du ønsker et spesielt mønster.

Stek midt i ovnen på 125 °C i 1,5 time. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist, eller skru av ovnen, sett døren på gløtt og la pavlovaen stå i til den er helt kald, gjerne natten over.

Krem til Pavlova

Visp kremfløte og sukker stiv, bland deretter vaniljekrem forsiktig inn.

Topping og pynt

Legg marengsbunnen på et fat og ha på kremblandingen. Topp med tynne skiver vannmelon, friske bringebær, granateplekjerner, tynne skiver fersken eller nektarin og pynt med spiselige blomster.