Sjokoladekake med bringebærmousse
En skikkelig saftig festkake med mye deilig sjokolade.
Slik gjør du
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk med 1 minutt mellom hvert egg. Kok opp vann og ha det over kakaoen, ha i sjokoladen og la den smelte. Tilsett så smør/eggeblandingen sammen med de resterende ingrediensene. Fordel røren i 3 former på 20 cm og stek ved 200 grader i 30 minutter.
Bringebærmousse
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 12 minutter. Lag bringebærpuré. Dette gjør du ved å ha bringebær og sukker i en blender og kjører i ca. 2 minutter. Passér blandingen gjennom en sil for å få bort frøene. Pisk krem, men ikke pisk for lenge. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen - når det koker setter du det til side. Resten av bringebærpuréen tilsetter du i kremen. Klem alt vannet ut av gelatinplatene. Tilsett gelatinen i den kokte bringebærpuréen og rør til det løser seg opp. Avkjøl blandingen helt, før du blander i kremen. Sett moussen i kjøleskapet i 1,5-2 timer, til den er stiv.
Melkesjokoladefrosting
Pisk alle ingrediensene, unntatt sjokolade og kremost, sammen i 5 minutter. Smelt sjokolade i vannbad og tilsett dette, pisk i 2 minutter til. Tilsett kremost og pisk til det er godt blandet. Men vær forsiktig, her kan frostingen skille seg.
Montering: Legg et lag bringebærmousse mellom kakebunnene. Sprøyt ut frostingen i rosemønster.
Tips! Bruk rømme i kakedeig som ikke er sukkerbrød – da blir bunnen saftigere.