Fyrstekake
Gammeldags fyrstekake er en saftig og god formkake med mandler, som passer like godt til hverdags som til høytidelige anledninger. Den kan fint fryses.
Slik gjør du
Kakebunn
Mal mandlene fint på mandelkvern eller i foodprosessor, rør inn sukkeret og litt vann eller eggehvite til en jevn tykk «deig». Sett til side.
Bland hvetemel, bakepulver og sukker. Smuldre inn smøret, tilsett egget og elt til smidig deig.
Smør en springform på 24 cm. Del deigen i tre like store deler. En del legger du til side, de to andre slår du sammen igjen og kjevler eller trykker ut slik at bunnen og sidene av formen er dekket.
Legg mandelmassen i kakebunnen.
Den siste tredjedelen av deigen rulles eller kjevles ut og deles i strimler. Bruk melis på bakebordet i stedet for hvetemel når du kjevler ut remsene så unngår du at mørdeigen blir hard. Løft remsene forsiktig opp fra bordet med en stekespade, og legg dem i et gittermønster over kaken.
Stekes midt i formvarmet oven ved 200°C i 20-30 minutter, til kaken er gylden og sprø i kanten.