Gresskarmuffins med ostekrem

Gresskarmuffins med ostekrem

Lett
20-40 min

Saftige muffins med gresskar, kanel og kardemomme, toppet med ostekrem. Både halloweengresskar og hokkaido kan brukes.

Slik gjør du

Muffins

Forvarm ovnen til 200 grader. Sett muffinsformene i et muffinsbrett. Bruk store muffinsformer, bruker du mindre former må du forkorte steketiden med fem minutter.

Del gresskaret i to, fjern skall og frø. Riv gresskarkjøttet på et rivjern.

Visp egg og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.

Rør til slutt inn smør, revet gresskar og nøtter. Hell røren over i muffinsformene.

Stek muffinsen midt i ovnen i cirka 20 minutter og avkjøl på rist.

Ostekrem med lime

Visp sammen ost, smør og vanilje til blandingen blir helt glatt.

Rør inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig.

Topp muffinsene med osteglasur, og pynt med for eksempel ristede kokosflak eller gresskarkjerner og hakkede valnøtter før servering.