Pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær
Ha to ulike typer pynt på kaken.
Pavlova er perfekt til vårens og sommerens selskaper, og i langpanne er kaken ypperlig å servere når du venter mange gjester. Topp den søte marengsbunnen med vaniljekrem og friske bær.
Slik gjør du
Marengs
Når du skal lage bunnen til pavlova, starter du med å vispe eggehvitene sammen med saltet i en kjøkkenmaskin til de begynner å bli hvite og luftige. Det er veldig viktig at bollen er helt ren! Ha i sukkeret litt og litt mens du pisker, for ekstra luftig krem. Vend inn hvitvinseddik og maizena til slutt.
Når marengsen er blank og smidig smører du den forsiktig utover et bakepapir på et stekebrett med en slikkepott.
Stek midt i ovnen på 125 grader i 1,5 time. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist, eller skru av ovnen og la pavlovaen stå i til den er helt kald, gjerne natten over.
Pisk fløte og sukker til luftig krem og bland med vaniljekrem. Fordel vaniljekremen utover marengsbunnen. Ha på friske bær. Pavlovaen må pyntes rett før servering, eller så vil marengsen bli myk.
For bringebærkrem, pisk kremfløte og sukker til luftig krem og bland med godt bringebærsyltetøy. Du kan gjerne pynte en langpannekake med to forskjellige typer topping.