Saftig eplekake med vaniljekrem
Oppskrift på eplekake i rund form med en kjerne av deilig vaniljekrem. Serveres lun med vaniljesaus eller vaniljeis.
Slik gjør du
Eplekake med vaniljekrem
Smør en springformen på ca. 24 cm med smør og sett ovnen på 200 grader.
Skrell og rens eplene. Skjær dem i tynne båter. Legg dem evt. i sitronvann for å unngå at de blir brune.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland med melk.
Rør inn melkeblandingen i eggedosisen. Vend deretter inn de tørre ingrediensene. Hell røren over i den smurte formen.
Lag små hull i deigen med en skje og fyll hver grop med ca 1 ss vaniljekrem. Fordel eplebåtene utover og trykk dem litt ned i deigen. Dryss over kanel til slutt.
Stek kaken ved 200 grader på nederste rille i ca. 30 minutter. Stikk en trepinne i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er den ferdig.
Server kaken lun med vaniljesaus eller en kule vaniljeis.