Sitronkake
Denne kaken er inspirert av Starbucks Lemon Loaf. En saftig formkake med smak av sitron og toppet med melisglasur.
Slik gjør du
Kake
Rør smør og sukker hvit, tilsett eggene – ett om gangen, deretter vaniljeekstrakt, sitronsaft og revet sitronskall.
Bland mel, salt, bakepulver og natron og sikt dette inn i røren.
Helles i smurt og strødd med mel, kakeform (ca. 1,5 liter). Stekes ved 175 °C i 45-50 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en trepinne. Dersom det sitter røre fast på pinnen må kaken steke litt lengre. Blir kaken for mørk kan den dekkes med matpapir eller bakepapir.
Ta kaken ut av formen og avkjøl den på rist.
Glasur
Ha melis i en skål, tilsett sitronsaften og 1 ts melk. Rør sammen og juster ev. med resten av melken til ønsket konsistens.
Kaken glaseres når den er helt kald. Pynt med sitronzest og frisk timian før servering.