Grovt landbrød

Grovt landbrød
Middels
over 60 min

Smakfullt brød som kan nytes alene eller som tilbehør til feks supper.

Slik gjør du

Bland sammen alt unntatt salt og la det stå i 45 minutter. Tilsett saltet og elt deigen i 12 minutter rolig og 2 minutter raskt i en kjøkkenmaskin. Her må du for all del ikke tilsette mer mel! La deigen hvile i bakebollen i 15 minutter før du tar den ut, form den til en ball og la den heve i 3 timer i romtemperatur eller over natten i kjøleskapet. Ta ut deigen og form til en ball. Hvis deigen har vært i kjøleskapet må den bli romtemperert - altså stå ute i 1 time. La ballen så hvile på kjøkkenbenken i 45 minutter før du former den til brød. La brødet etterheve i 1 time, stek så i 5 minutter på 250-280 grader, skru ned temperaturen til 210 grader og stek i 30 minutter til. Kjernetemperatur skal være ca. 95-98 grader. For ekstra sprø skorpe, kan du helle inn 3 dl vann i bunnen av stekeovnen etter at du har satt inn brødet.