Grovt havrebrød

Grovt havrebrød
Middels
over 60 min

Et godt, grovt og rundt brød bakt med fullkornshvete og havre.

Slik gjør du

Bland sammalt hvete, havrekli og havregryn i vannet, og la stå i ca. 20 minutter. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen i maskinen til den blir glatt og smidig. La deigen ligge i eltebollen, dekk til med plast/ klede og la deigen hvile i ca. en time.

Legg deigen på bordet, og form til et rundt brød. Legg det runde brødet på en stekeplate m/ bakepapir. Pass på at «skjøten» kommer på undersiden. Dekk over brødet med et klede, og la brødet heve til ca. dobbel størrelse (i romtemperatur). Dette tar ca. 1 time.

Strø litt mel over brødet, og bruk en skarp kniv til å skjære et «rutenett» i brødet. Ikke skjær for dypt i brødet. Forvarm ovnen til 250 °C. Sett inn platen med brødet midt i ovnen, og senk temperaturen til 220 °C. Stek brødet i ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist. Tips: Istedenfor å dekorere brødet med mel, kan du evt pensle med litt vann og strø havregryn over.