Pizza

Pizza
Lett
40-60 min

Enten du har en sulten familie eller skal ha vennegjengen på besøk, er kjempepizzaen akkurat passe stor når du har en frisk salat til.

Slik gjør du

Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann, smeltet smør og salt. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.

Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver. Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant. To runde pizzaer, 18 cm i diameter kan stekes på en plate.

Pizzasaus

Bland ingrediensene i en kjele og kok til sausen er passe tykk.

Smør pizzasausen på den kjevlede deigen og velg ut hvilket fyll du vil legge oppå. Du kan velge alle fire sortene, eller bare bruke din favorittsmak. Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen. Stek pizzaen og server den straks.

I stekeovnen på 225 °C i ca 15 minutter.