Blinis

Blinis
Middels
20-40 min

Blinis er russiske pannekaker og har lange tradisjoner i Russland. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal man lage ekte blinis skal det være bokhvete i røren. Tradisjonelt serveres de med rogn og sur krem (crème fraîche), men her er det kun fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.

Slik gjør du

Ha hvetemel, bokhvetemel, tørrgjær og salt i en bolle. Visp sammen egg, lunken melk og creme fraiche og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter.

Varm en teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Bruk ca 2 ss røre til hver blinis. Snu blinisene med en stekespade når de begynner å stivne på overflaten. Smør pannen om nødvendig.

Bliniene serveres for eksempel med røkelaks og crème fraîche, lodderogn og rødløk eller spekeskinke med rømme og vårløk. Her er det bare fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.