Fastelavensboller med krem

Fastelavensboller med krem
Lett
over 60 min

Boller med krem er kjempegodt. Lag skikkelige boller med masse deilig krem til fastelaven.

Slik gjør du

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker, kardemomme, salt og evt. rosiner. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i 12 like store deler og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).

Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter.

Avkjøl dem på rist.

Pisk krem av kremfløte og sukker. Del de avkjølte bollene i to og ha på 2-3 ss krem på hver bolle. Legg på toppen og dryss lett over litt melis. Du kan også legge et lag med syltetøy under kremen om du ønsker det.

Tips: Ønsker du vaniljekrem kan du blande i ekte vaniljesukker når du pisker kremen.