Klassiske skolebrød

Klassiske skolebrød
Middels
over 60 min

Det klassiske søte og smakfulle skolebrødet med eggekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse.

Slik gjør du

Varm melken til den er rundt 20 C°, og rør ut gjæren i den lunkne blandingen.

Ha i mel, sukker og kardemomme. Elt dette til deigen har et velutviklet glutennettverk (ca. 14 minutter).

Tilsett det romtempererte smøret i terninger samtidig som du elter deigen. Fortsett til du har eltet inn alt smøret.

Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.

Eggekrem

Mens deigen hever kan du lage eggekremen: Ha fløte, melk og sukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell i den varme fløtemelkblandingen. Rør godt til klumpefri røre og sett til avkjøling.

Ha deigen på et melet bakebord. Del den i 24 like store deler og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til heving i ca. 20-30 minutter.

Legg ca. 1 ss med eggekrem på hver bolle. Pensle med egg rundt kanten av bollene og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 min. Avkjøl på rist.

Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.