Fylte fastelavensboller

Fylte fastelavensboller
Lett
over 60 min

Hva er vel bedre enn boller med krem? Fyll hveteboller med vaniljekrem så får du deilige boller til fastelaven!

Slik gjør du

Bolledeig:

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving (20-30 minutter).

Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter.

Avkjøl dem på rist.

Eggekrem:

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene.

Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak.