Klassiske fastelavnsboller

Klassiske fastelavnsboller

Den svenske varianten kalles "Semlor". Da hules bollene ut etter steking, og innmaten fra bollene blandes så med varm melk og mandelfyll og legges tilbake inni bollene. Før servering toppes bollene med store mengder pisket krem og melisdryss.

Lett
over 60 min

Fastelavnsboller med luftig krem og syltetøy markerer tradisjonelt fastelavn. Denne oppskriften gir 12-15 saftige boller. Se også tips for hvordan lage "semlor".

Slik gjør du

Boller

Klassiske fastelavnsboller

Ha de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland sammen. Smelt smør sammen med melk i en kjele. Væsken skal holde 37 grader. Hell det i de tørre ingrediensene og rør godt sammen. Elt deigen godt til den er blank og smidig på et melet bord, eller i kjøkkenmaskin med eltekrok.

Klassiske fastelavnsboller

Dekk deigen med plast og sett den et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

Klassiske fastelavnsboller

Velt den ferdighevede deigen ut på et bord, og elt den et par minutter. Del deigen i 12-15 like store emner og rull disse til boller. Plasser dem på et stekebrett dekket med bakepapir og la dem etterheve 30 minutter. Pensle med pisket egg og stek på 225 grader midt i ovnen, i ca. 10 minutter.

Pisk krem av fløten iblandet vaniljesukker og sukker.

Avkjøl de ferdigstekte bollene på rist før du deler dem i to og fyller dem med syltetøy og krem. Et dryss melis på toppen setter prikken over i´en.