Hvetekringle

Hvetekringle

Lett
over 60 min

Saftig kringle fylt med smeltet smør, sukker og malt kanel. Finnes det noe bedre?

Slik gjør du

Kringle

Løs gjæren i lunken melk og bland med resten av ingrediensene. Elt deigen smidig ca. 10 minutter i maskin. La deigen hvile i maskinen i 30 minutter. Slå luften ut av deigen og la hvile i 30 minutter til.

Legg deigen på bakebordet og trill en ca. 20 cm lang pølse. La den hvile i ca. 15 minutter.

Kjevle deigen til et rektangel ca. 50 cm høyt. Pensle med smeltet smør og strø med sukker og kanel. La det være en stripe på et par centimeter uten fyll nærmest deg så deigen fester seg bedre. Rull og stram deigen mot deg til du har en ny pølse. Del den i skiver på ca. 1,5-2 cm.

Legg skivene overlappende i sirkel på et brett med bakepapir og dryss over sukker. Hev til dobbel størrelse.

Stekes ved 225 °C på på nederste rille i 15-20 minutter.

Varm kringle pensles med smeltet smør. Avkjøl og nyt!