Kanelboller i langpanne

Kanelboller i langpanne

Ha gjerne melis på toppen av kanelbollene, så blir de ekstra fristende.

Lett
over 60 min

Kanelboller, kanelsnurrer, skillingsboller, alle er de myke og søte boller med fyll av kanel, smør og sukker. Baker du de i form blir de ekstra saftige og de vil heve og ligge tett så du får myke og saftige kanter. I denne oppskriften bruker vi brunt sukker, og topper bollene med melis.

Slik gjør du

Søt gjerdeig

Ha melk og egg i en bakebolle og smuldre i gjæren. Bland sammen til gjæren er løst opp. Dersom du bruker tørrgjær blander du denne direkte i melet.

Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt. Elt i 10 minutter. Elter du deigen lenge nok vil den varmes såpass at du ikke trenger å varme melken på forhånd.

Ha i romtemperert smør i terninger, og elt til deigen slipper bollen og du kan «strekke» deigen uten av den ryker. Dette tar ytterligere ca 10-15 minutter.

Dekk til deigen med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i ca 45 minutter.

Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kna den raskt med hendene. Kjevle så deigen til et rektangel, ca 30x50 cm. Smør fyllet utover hele flaten.

Skjær pølsen i skiver på ca 1 cm tykkelse, og legg skivene ganske tett i en ildfast form eller langpanne.

Dekk til bollene med plastfolie, eller et rent kjøkkenhåndkle, og la etterheve i 30 minutter.

Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter til de er gylne og luftige.

Topp gjerne med melis før servering.