Sticky buns med karamell
Luftige kanelboller med deilig karamellsaus. I denne oppskriften har vi hjemmelaget karamellsaus både i bunnen av formen, og over kanelsnurrene. 1 porsjon gir 15-17 sticky buns.
Slik gjør du
Gjærdeig
Bland melk og fersk gjær i en bolle. Tilsett ett egg og bland sammen.
Tilsett sukker, salt, kardemomme og hvetemel litt etter litt mens du rører.
Elt deigen i 10 minutter, i en kjøkkenmaskin.
Tilsett romtemperert smør i terninger, og elt deigen videre i kjøkkenmaskin, i ytterligere 15 minutter.
Dekk til deigen, og la den heve i 45 minutter.
Rør sammen fyllet og lag karamellsausen mens deigen hever.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den til et rektangel (ca 20x25 cm) på et melet bakebord. Smør på fyllet, og rull deigen sammen som en lang pølse.
Dekk en dyp langpanne med bakepapir, og fordel 1/3 av karamellsausen utover.
Skjær deigpølsen i skiver og legg skivene i langpannen. Dekk til bollene med plastfolie og la heve i 30 minutter. Ha over halvparten av karamellsausen som er igjen.
Stek bollene på 225 grader, midt i ovnen, i ca 10 minutter til de er gylne. Ha resten av karamellsausen og de hakkede pistasjnøttene over de nybakte bollene med en gang de tas ut av ovnen.
Karamellsaus
Ha smør, sukker, kremfløte og honning i en kjele. Kok opp og la koke i ca 5 minutter til karamellsausen tykner. Dra kjelen av varmen og vend inn saltet.
Fyll
Bland sammen smør, brunt sukker og kanel.