Pontus Dahlström - kursholder

Pontus Dahlström, som opprinnelig er fra Finland, har over tjue års fartstid som sommelier i Norge.

Pontus startet sin karriere hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle, før han – etter et par år på importsiden – startet Maaemo sammen med Esben Holmboe Bang i 2010. Da Maaemo mottok sin tredje stjerne i Michelin-guiden solgte Dahlström seg ut og startet etter hvert nabolagsrestauranten Kolonialen på Bislett.

På «Kjøkkenet» holder han matkurset "Mat & vin i samspill" sammen med Bård Greni. Et kurs der to av Norges aller beste på mat og vin, Bård Greni og Pontus Dahlström, gir deg innsikt i hvordan man setter vin til mat. En unik kveld der du får smake ulike retter og viner sammen, mens du får innsikt i hvordan en sommelier tenker rundt valg av vin, og hvordan en kokk finpusser smaksbildet til retten slik at kombinasjonen av de to gir deg en unik smaksopplevelse. Lær hvilke viner som passer til ulike typer mat.