Breiflabb med basilikum og safranpasta

Breiflabb med basilikum og safranpasta
Lett
40-60 min

Basilikumstekt breiflabb med safranpasta er en smaksfull rett som passer til en hyggelig anledning. Server med en god hvitvin og du setter prikken over i’en.

Slik gjør du

Stek gjerne et helt stykke breiflabbfilet i stekepanne. Ha litt god varme i starten så du får fin bruning. Sett ned varmen og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt. Eller skjær fileten i serveringsstykker før steking.

Ha safran i hvitvinen så den får trekke litt. Surr løken i olivenolje til den er myk. Tilsett pasta og surr den noen minutter sammen med løken. Tilsett hvitvinen, kok opp og kok inn all hvitvinen. Tilsett det meste av blåskjellkraften og kok til pastaen er mør, ca 15 minutter. Spe med blåskjellkraft etter behov.

Når pastaen er mør skal blandingen være nesten tørr. Rør inn smøret rett før servering. Stek de rå rekene forsiktig i litt olje og bland dem inn i pastaen sammen med grønnsakene. Har du ikke rå reker så kan du bruke rensede skallreker. De blandes rett i pastaen sammen med grønnsakene.

Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet Parmesanost.