Dampet norsk kveite

Dampet norsk kveite
Lett
20-40 min

Dampet norsk kveite

Slik gjør du

Lag saltlake ved å vispe en liter kaldt vann og 80 gram salt godt sammen. Legg kveitestykkene i laken i 10 minutter. Tørk deretter godt av fisken og legg på et brett. Damp i konveksjonsovn på 80 grader i 8-12 minutter.

Du kan også tilberede fisken i kasserolle. Kok da opp vannet og ha i fisken. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.

RØDBETESAUS

Finhakk rødbeten og fres den kjapt i litt olje. Tilsett hvitvin og kok ned til det halve. Det tar 10-15 minutter. Tilsett fiskekraft, og kok til rødbetene er møre (ca 5 minutter). Jevn sausen med maisennajevner, og tilsett smør litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt. Smak til med salt, pepper og limesaft.

VANILJEGLASSERT GULROT OG NEPE

Skjær grønnsakene i staver. Bland smør, sukker, sitronsaft og vaniljefrø i en kjele. Kok opp og tilsett gulrøttene. La det koke litt før nepene tilsettes. Kok inn til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper.

HASSELBACKPOTETER

Skjær potetene i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom. Legg potetene utover et smurt brett og pensle med smeltet smør. Stek på 180 grader i 30-40 minutter, og husk å pensle med smør hvert tiende minutt. Når potetene er ferdige kan de saltes og pepres.