Fiskegrateng med laks/ørret

Fiskegrateng med laks/ørret
Lett
over 60 min

Fiskegrateng kan også lages med rød fisk. Den blir saftig og velsmakende. Prøv!

Slik gjør du

Skjær lasken i små terninger. (Man kan også benytte rester av kokt/stekt laks- eller ørretfilet)

Lag hvit saus:

Smelt smør. Ha i melet under omrøring. Spe med melken, ca 1/3 om gangen, og kok opp mellom hver gang du sper. Kok sausen på svak varme i 5–10 minutter og rør inn revet ost. Smak til med salt og muskatnøtt. Trekk kasserollen av platen og rør inn eggene og fisken og hell det hele over i en liten ildfast form (ca 27 x 17 cm). Strø over griljermel, revet ost og stek ved 200 °C i ca 35 minutter.

Servér med kokte poteter og kokte grønnsaker eller råkost.