Fisk- og skalldyrsuppe

Fisk- og skalldyrsuppe
Lett
20-40 min

Her får du vår oppskrift på en fisk- og skalldyrsuppe med mye godsaker. Det hele er fiffet opp litt ekstra med stjerneanis og chili.

Slik gjør du

Kok blåskjellene. Fres sjalottløk og vårløk lett i smør. Hell på hvitvin og la det koke litt inn. Hell i fiske-/blåskjellkraften og en stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Rens og skjær fisken i passe biter og la den trekke i suppen. Ha i eggeplomme utrørt i litt av suppen (suppen må ikke koke). Rekene has i til slutt, de skal bare bli varme. Dryss over finklippet koriander, gressløk og chili.

Slik koker du blåskjell:

Skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg. Fres en hakket hvitløksbåt i litt smør i en kjele. Hell over 1½ dl vann eller hvitvin og kok opp. Ha i blåskjellene og damp dem i ca. 5 minutter eller til de åpner seg. Sil fra kraften og bruk den i suppen.