Kveitefilet med potetaïoli og hummerhollandaise
Kveite er veldig godt og passer ypperlig som hovedrett.
Slik gjør du
Kveite
Stek kveitefileten 3 minutter på hver side med smør og olje i pannen. Salt og pepper.
Potetaïoli
Kok poteter og hvitløk møre. Slå av vannet og tllsett eggeplommene og rør godt. Spe litt og litt med rapsolje og melk til passe konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Hummersmør
Reduser hummerkraften med chili, fennikelfrø, hvitløk og tomatpurre. Tillsett vin. Reduser mer. Pisk inn smøret. Kjøl dette litt inn, før du presser gjennom en sil.
Hummerhollandaise
Visp eggeplommene og vannet i varmt vannbad. Pisk inn hummersmøret litt og litt. Press saften av den halve sitronen og smak til med salt.
Asparges
Kokes i godt, saltet vann med deilig smør i maks 2 minutter. Kjøles raskt i isvann.