Kveitefilet med potetaïoli og hummerhollandaise

Kveitefilet med potetaïoli og hummerhollandaise

Lett
40-60 min

Kveite er veldig godt og passer ypperlig som hovedrett.

Slik gjør du

Kveite

Stek kveitefileten 3 minutter på hver side med smør og olje i pannen. Salt og pepper.

Potetaïoli

Kok poteter og hvitløk møre. Slå av vannet og tllsett eggeplommene og rør godt. Spe litt og litt med rapsolje og melk til passe konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Hummersmør

Reduser hummerkraften med chili, fennikelfrø, hvitløk og tomatpurre. Tillsett vin. Reduser mer. Pisk inn smøret. Kjøl dette litt inn, før du presser gjennom en sil.

Hummerhollandaise

Visp eggeplommene og vannet i varmt vannbad. Pisk inn hummersmøret litt og litt. Press saften av den halve sitronen og smak til med salt.

Asparges

Kokes i godt, saltet vann med deilig smør i maks 2 minutter. Kjøles raskt i isvann.