Lutefisk

Lutefisk
Lett
over 60 min

Lutefisk slik vi serverer den fra oktober til nyttår. Tilbehøret varierer litt fra distrikt til distrikt, men de fleste kjenner denne varianten.

Slik gjør du

Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovn. Sett stekeovnen på 200 grader. Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.Settes i ovn ca 40 minutter ved 200 grader. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid. Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Ertestuing til 4 personer

La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann så mye at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt. Eller lag ertestuingen etter oppskriften på pakken.