Sushi med torsk
Sushi servert på en annen måte enn vi vanligvis gjør. En europeisk tilnærming der soyasausen er byttet med en smaksrik chilimajones.
Slik gjør du
- Skjær fisken i fire like store strimler på langs av fileten.
- Dryss litt salt og pepper på.
- Lag majones av to eggeplommer.
- Rør først sammen eggeplommene og sennepen og spe så med olje litt om gangen til det blir en jevn tykk majones.
- Kok ett egg hardkokt, rens det og hakk det i små terninger.
- Bland finhakket sylteagurk, kapers, finhakket koriander, chili og egg sammen med majonesen.
- Rør også inn chilipasta og saften av en halv sitron. Smak til med salt og pepper.
- Ha til slutt i crème fraiche.
- Legg et stykke plastfolie på sushimatten.
- Del nori-arkene i to og legg dem på høykant på plastfolien. Fordel sushiris på 2/3 av arket og snu denne siden ned mot plasten. Legg torskestrimler og agurkstrimler litt inn på tangen. Stryk litt wasabi på torskestimlene. Legg også på avokadobåter. Rull noritangen forsiktig sammen ved hjelp av sushimatten, og del den i passende stykker.
- Server med chilimajonesen som dipp.