Torskekrøll

Torskekrøll
Lett
40-60 min

Hvordan få barn til å spise mer fisk? Lag Torskekrøll, og la de være med på matlagingen. Morsom måte og servere god torsk på. Og med risotto ved siden av tas retten til nye høyder.

Slik gjør du

Torsken skjæres i lange strimler (be om hjelp i fiskedisken hvis du vil). Torsken træs på grillpinner (grillpinnene bør ha ligget og trukket i vann i 15-20 min på forhånd, slik at de er fuktige). Legges på aluminiumsfolie med litt olivenolje og stekes i ovn på 200 grader i 4 –5 minutter (kommer litt an på hvor tykk torskekrøllen er). Krydre med salt og pepper.

Risotto

Løken finhakkes. Fres risen og løken i oljen. Tilsett vann litt etter litt og kok inn slik at risen trekker til seg vannet. Mengden vann kan variere litt. Risottoen skal småkoke i 17 minutter (og væsken tilsettes litt etter litt). På slutten av koketiden tilsettes parmesanosten. Smak til med salt og pepper.

Fisken anrettes sammen med risottoen. Pynt med noe grønt.