Tradisjonell juletorsk
Juletorsk er en tradisjonell rett som en en julemiddagsklassiker.
Slik gjør du
Torsk
Be om hjelp til å finne den optimale fisken. Den bør ikke være for stor og grov – 3 til 6 kilos fisk er best, da er strukturen på kjøttet optimalt. Beregn 300-400 g torsk per person, det vil si to skiver. Temperer fisken. Del torsken i serveringsstykker og strø litt salt over. Kok opp vann med salt (1 ss salt pr liter kokevann). Legg fisken i det kokende vann og sett kjelen til side. Fisken skal trekke i 10-12 minutter for perfekt resultat. Ta fiskestykkene ut og legg dem på varme tallerkener eller fat. Servér med sandefjordsmør, gulrøtter og dillpoteter.
Sandefjordsmør
Kok fløte på over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke koker over. Skru ned varmen og visp inn smøret i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt og hvit pepper og rør inn finhakket persille.