Brosme Ceviche
Ceviche er rå fisk marinert i sitrus. Brosme er en torskefisk med fast, hvitt kjøtt som egner seg godt til ceviche. I denne oppskriften får brosmen følge av friske urter, småbladet salat, god olivenolje og sprø chips av rugbrød eller focaccia. Oppskriften passer til forrett. Ønsker du å bruke den som hovedrett øker du fiskemengden med 50 gram skinn og benfri filet per person.
Slik gjør du
Ceviche
Press lime og appelsin og bland saften i en skål. Skjær brosmefilet i tynne skiver og ha i skålen med saft. Dryss over litt salt. La stå i ca. 20 minutter
Salat med urter og granateple
Bland red rhubarb og rucculasalat i en skål med litt olivenolje, koriander og basilikum. Rens granateplet, eller kjøp et beger med ferdig renset granateplekjerner.
Fordel fisken på fire tallerkener, strø over granateplekjerner, topp med salatblandingen og servere chipsen ved siden.