Fish and chips med kreolsk remulade
Crispy fish & chips tilberedt i airfryer. Servert med kreolsk remulade. Pankopanerte sylteagurker er også supergodt tilbehør til denne retten. Bruk helst amerikanske eller polske sylteagurker. Del dem i skiver, paner og stek på samme måte som med fisken.
Slik gjør du
Fisk
Del fisken i 4-6 porsjonsstykker. Pass på at bitene er lik på størrelsen og at de ikke er for tykke.
Marinade
Bland sammen alle ingredienser og legg i fisken. La den ligge i minst 30 minutter. I mellomtiden blander du sammen ingrediensene til paneringen.
Panering
Bland sammen ingrediensene til paneringen i tre boller. Bolle 1: Melblanding. Bland sammen hot pepper, mel, maismel, sort pepper, sennepspulver og kreolsk krydderblanding.
Bolle 2: egg og vann.
Bolle 3: Panko eller knust corn flakes.
Vend fisken først i mel, så i eggene før du avslutter med panko. Spray lett med olje.
Stek fisken i airfryeren. Først i 8 minutter på en side, snu deretter fisken og stek videre i 6 minutter. Små stykker kan stekes ved 200 °C, mens større stykker trenger lengre tid i airfryer og bør stekes ved 180°C. Pass på at luften sirkulerer mellom fiskestykkene, så stek i omganger hvis du ikke får plass til alt på en gang. Den ferdige fisken holdes varm i vanlig stekeovn ved 60-65 °C.
Hjemmelagde chips
Kutt potetene i så jevnstore biter som mulig. Dekk bitene med vann og eddik, la dem ligge i 30 minutter. Tørk av og spray lett med olje. Stek i forvarmet airfryer på 200 °C i cirka 12 minutter, til du har sprø og gyllenbrune chips. Husk å røre i chipsen underveis. Tilsett salt og pepper før servering.
Kreolsk remulade
Kreolsk remulade er et annet alternativ enn standard remulade. Lages ved å røre ingrediensene sammen med majonesen.
Kreolsk krydderblanding
Bland alle ingredienser sammen. Kreolsk krydderblanding går også godt til andre retter med fisk, kjøtt eller sjømat.