Grillet dorade med middelhavsgrønnsaker
Strø gjerne litt friske urter over før servering!
Oppskrift på helstekt dorade på grillen med tilbehør av ovnsbakte grønnsaker som squash, aubergine og paprika. Dorade har en mild og god smak.
Slik gjør du
Middelhavsgrønnsaker
Strø godt med salt på aubergine-skivene. La de ligge i 10 minutter. Skyll aubergienskivene og tørk dem godt.
Legg aubergine, squash, paprika, rødløk, hvitløk og oliven i en ildfast form. Ha over olivenolje, 2 ss urter, salt og pepper.
Sett grønnsakene i ovnen på 200 grader eller på indirekte varme på grillen i ca 20-30 minutter til de er gylne og møre.
Ta ut formen og smuldre over fetaost og granateple før servering.
Grillet dorade
Rens doraden for innmat og skrap av fiskeskjellene. Dette gjør du ved å holde doraden ned i vasken og skrape sidene på doraden med en skarp kniv. Hvis du skarper mot skjellene, så vil de løsne og falle av lett.
Snitt to snitt på hver side av doraden. Fyll doraden med 2 ss urter og sitronskiver.
Pensle doraden med rapsolje og grill den på direkte varme til den er gyllen på begge sider. Flytt doraden over på indirekte varme og la den ligge til den har en kjernetemperatur på 42-45 grader. La doraden hvile i 5 minutter før servering.
Server den grillede doraden med de bakte middelhavsgrønnsakene.