Grillet makrell med rabarbra og bakt nypotet

Grillet makrell med rabarbra og bakt nypotet

Tenger du hjelp til å filetere makrellen, spør oss når du kjøper.

Lett
20-40 min

Frisk, syrlig rabarbra passer perfekt til den rike fete smaken fra stekt eller grillet makrell. Sammen med bakte nypoteter med masse gressløk har du sommerens nye fiskefavoritt.

Slik gjør du

Grillet makrell

Rens og fileter makrellen - spør ev. oss om å gjøre det når du kjøper den. Finhakk hvitløk. Pensle makrellfiletene med litt nøytral og krydre med tørket chipotlekrydder og hvitløk. Grill filetene forsiktig med skinnsiden ned ved middels varme.

Bakt nypotet

Nypotet skjæres i skiver. Legges i aluminiumsfolie med en god smørklatt, litt salt og vann. Pakkes godt inn og legges på grill. Må nok ligge i 20 - 25 minutter. Potetene skal bli myke. Ha på rikelig med gressløk rett før servering

Grillet rabarbra

Rabarbra deles på langs , pensle på litt smør og sukker. Grilles på medium varme til rabarbraen er mør. Ha på litt honning til slutt.