Grillet makrell med syltet rabarbra på solsikkebrød
Sommerlig smørbrød med grillet lettgravet makrell og syltet rabarbra.
Slik gjør du
Lettgravet makrell
Start med å rense, skylle og tørke makrellen før tilberedning. Kutt av hode og evt. hale om du ønsker det. Lag fine snitt i makrellskinnet. Om du ønsker kan du filetere makrellen.
Bland sammen salt, sukker, pepper og dill. Dekk makrellen med blandingen og la stå en time før grilling.
Pensle makrellen med litt olje og grill den kjapt på sterk varme på skinnsiden 1-3 min. Grill den så på indirekte varme i noen minutter.
Syltet rabarbra
Dra av det groveste skinnet på rabarbraen ved å starte bakerst og dra fremover. Kutt i staver som er ca. 5 cm lange.
Kok opp ingrediensene til laken, ta av platen og la det avkjøles litt. Legg rabarbraen i kjelen.
Brød og salat
Rist brødskivene på begge sider i en tørr panne. Del hvitløkfeddet i to og gni det på brødskivene.
Smør aiolien på de ristede skivene rett før servering. Ha litt olje og sitron på salaten og legg på blingsen. Legg så på den rykende varme makrellen. Topp med rabarbra og rikelig med frisk dill.