Ovnsbakt brosmefilet med ertepuré og fennikelpoteter

Ovnsbakt brosmefilet med ertepuré og fennikelpoteter
Lett
20-40 min

Sødmen fra ertene sammen med et hint av lakris gir en spennende smakskombinasjon med mild brosmefilet, myk ertepure og sprø poteter som er ovnsbakt sammen med fennikel.

Slik gjør du

Ovnsbakt brosmefilet

Lag en saltlake ved å røre ut saltet i kaldt vann. Del fiskefileten i fire eller åtte jevne biter. Legg bitene i den kalde saltlaken. La trekke i rundt 20 minutter.

Ha litt solsikkeolje i en ildfast form. Ta fiskestykkene ut av saltlaken, tørk dem og legg dem i formen. Bak fisken i ovnen ved 180°C i 10-12 minutter avhengig av tykkelsen på bitene.

Ovnsbakte poteter med fennikel

Grovhakk fennikel og del potetene på langs i to eller fire biter. Blad poteter og fennikel i en ildfast form og ha over olivenolje, salt og pepper. Topp det hele med en raus bukett frisk timian. Sett formen inn i varm ovn og bak ved 180°C i 20-25 minutter til potetene er gylden og møre.

Ertepuré

Kok opp vann og ha i fryste erter. Gi det et raskt oppkok. Hel av vannet, tilsett smøret og kjør ertene til en glatt puré med en stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Anrett brosmefileten på varme tallerkener med ertepuré, poteter og fennikel. Ønsker du saus ved siden anbefaler vi Jacobs utvalgte hollandaise.