Panert steinbit

Panert steinbit
Lett
20-40 min

Fersk steinbit får du kjøpt i sesongen fra mai til september. Dette er en god basisoppskrift til steking av steinbit og kan kombineres med mange forskjellige tilbehør: prøv grillet hjertesalat, salat med aspargesbønner, avocado og rødløk, fersk pasta med tomatsaus, eller kokte nypoteter, kapers, sitron og remulade.

Slik gjør du

Panering

Bland hvetemel med salt og pepper. Pisk sammen eggene. Fordel melblandingen, sammenpisket egg og griljermel i hver sin skål. Skyll og tørk fiskefileten og skjær den i passe store serveringsstykker. Vend stykkene først i hvetemel, deretter i eggeblandingen og til sist i griljermel. La fiskestykkene tørke litt, før du steker dem i pannen ved middels varme (ca. 2 minutter på hver side). Trekk pannen til side, og la fiskestykkene ettersteke i ca 5 minutter til de er gjennomstekt.

Finhakk vårløk og bladpersille. Bland sammen og dryss over fisken mens den ettersteker. Press over litt sitronsaft og servér!