Pannestekt steinbit med søtpotetmos

Pannestekt steinbit med søtpotetmos

Lett
20-40 min

Oppskrift på steinbit med en sprøstekt spekeskinke, deilig søtpotetmos og en frisk salat med fennikel, grønne bønner og sukkererter. Steinbit kan erstattes med kveite eller torsk.

Slik gjør du

Steinbit

Skrell søtpotetene og del dem i mindre terninger. Kok dem møre i saltet vann (dette går raskere enn med vanlige poteter). Tilsett smør og mos potetene til en fin mos. Smak til med salt og pepper.

Fosskok de grønne bønnene og sukkerertene i saltet vann i 1-2 minutter. Hell av vannet og avkjøl grønnsakene raskt i iskaldt rennende vann eller isbad. Da beholder de den fine grønne fargen. Skjær fennikel og vårløk i tynne strimler. Bland dem med de grønne bønnene og sukkerertene i en stor bolle. Tilsett olivenolje, sitronsaft og 1 ss finakket frisk timian. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

Skjær steinbitfileten i porsjonsstykker som du salter og pepre. Stek fiskestykkene på middels varme, i olivenolje sammen med noen timiankvaster. Fisken trenger 2-3 minutter på hver side, alt etter hvor tykke stykkene er.

Riv spekeskinken i litt mindre biter. Stek skivene i tørr panne til de er sprø. Servér steinbiten toppet med sprøstekt spekeskinke, søtpotetmos, salat og ekstra sitronbåter til å skvise over fisken.

TIPS: Smak gjerne til søtpotetmosen med litt rømme eller creme fraiche og en skvis sitron, for ekstra fyldig og god smak.