Pannestekt lysing med blomkål, eple, chorizo og ovnsbakte poteter
Lekker hvit fisk sammen med sprø blomkål, syrlig eple og salt chorizo. En garantert hit!
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175°C. Vask og del potetene opp i båter. Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med olje, og strø på havsalt og pepper. Sett formen inn i ovnen. Beregne ca. 30 minutter steketid for potetbåtene.
Rens blomkålen for blader og skjær den i tynne skiver. Ha blomkålen i en ildfast form. Pensle blomkålskivene med olje. Sett formen inn i ovnen til potetene og stek blomkålen til den er gylden. Beregne ca. 12-15 minutter.
Skjær chorizo og epler i terninger. Sett til side.
Del lysingen i 200 g stykker. Skal man spise skinnet må skjellene skrapes av først. Gni inn salt og pepper på alle sider av fiskestykkene. Ha i en blanding av olje og smør i en varm panne. Stek lysingen på begge sider i den varme pannen. Det tar ca. 4 minutter på hver side, litt avhenging av tykkelse på fisken. La fisken hvile mens du steker chorizo og eplebitene.
Stek chorizo til den er gylden, og tilsett epleterninger og litt olivenolje. La det surre et par minutter. Anrett på tallerken og server!