Pannestekt smørflyndre
La fisken hvile i pannen i fem minutter før du serverer.
Smørflyndren er delikat med hvitt kjøtt og mild smak. Den lille flate fisken er perfekt å steke og matcher mange forskjellige tilbehør blant annet stekt aromasopp.
Slik gjør du
Pannestekt smørflyndre
Bland hvetemel, salt og pepper på en tallerken. Skyld og og tørk smørflyndren. Vend den i melblandingen. Smelt smøret i medium varm panne. Legg i flyndren når smøret er blitt lyst brunt og stek den i 2-3 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen, øs over stekesmøret. Press over sitronsaft og la fisken hvile i fem minutter før du drysser over finhakket bladpersille og serverer med f.eks dampet spinat og kokte småpoteter.
Stekt aromasopp
Del aromasopp i biter eller skiver. Stek i tørr panne i ca. fem minutter. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Velbekomme!