Pulled torsk med søtpotetpuré
Har du smakt revet fisk noen gang? Her får du oppskriften på fersk torsk kokt i kryddersmør, slik at den bare kan rives fra hverandre. Som tilbehør serveres en deilig søtpotetpuré.
Slik gjør du
Torsk
Del torsken i passe stykker og stek/kok i 300 g av kryddersmøret til fisken begynner å dette fra hverandre. Resten av smøret kan rulles som en pølse i matpapir og fryses. Server med søtpotetpuré, tomater og smeltet kryddersmør som saus.
Kryddersmør
Legg smøret i romtemperatur, slik at det blir mykt. Bak en hel hvitløk i ovn på 180°C i 40 minutter.
Vask, rens og finhakk 4 fedd hvitløk, sjalottløk, fennikel, chili og urter, evt. ha grønnsakene i en foodprocessor og kjør dem til mos.
Ha sitronsaft i en bolle sammen med soyasaus, Worcestersaus og grønnsakene. Ta på plasthansker og kna inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Søtpotetpuré
Bak søtpotetene i ovnen i ca 1,5 time. Del potetene og ta ut innholdet med en skje. Ha søtpotetene i en kjele og mos sammen med litt sitrussaft og et fedd bakt hvitløk. Vend inn litt fløte og smak til med salt og ristet pepper. Visp inn litt smør om du ønsker det.