Saltbakt Dorade med gresk salat og tzatziki
Fiskerett med feriefølelse, særlig når den serveres med gresk salat, små nypoteter og tazatziki.
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 °C, rens fisken ved å skjære opp buken og ta ut innmat. La hode og hale sitte på. Skyll fisken godt.
Legg ca. 1 kg av saltet i en stor ildfast form eller langpanne. Legg fiskene oppå og fyll dem med timian, dill, sitronskiver, salt og pepper.
Ha resten av saltet i en bolle. Skill eggene og ta vare på plommene. Pisk sammen de fire eggehvitene og bland dem med saltet i bollen til en formelig masse. Pakk blandingen over og rundt fiskene. Sett formen midt i oven og bak fisken i ca. 35 minutter.
Ta ut fisken av ovnen, la hvile i et par minutter. Fjern saltet. Server fisken hel som den er, eller løft ut filetene . Husk å skvise litt sitronsaft over fisken før du spiser! Det er mye godt tilbehør du kan servere til denne retten, vi anbefaler gresk salat, tzatziki, og ovnsbakte delikatessepoteter med timian!