Sprøstekt makrell og nypotetsalat med dill, rødbete og kapers

Sprøstekt makrell og nypotetsalat med dill, rødbete og kapers

Lett
40-60 min

Stekt makrell er en sommerfavoritt med sitt sprø skinn og saftige kjøtt. Fordi fisken er fet, kan den gjerne serveres med noe salt og syrlig i tilbehøret, som for eksempel en potetsalat med kapers og vinaigrette.

Slik gjør du

Sprøstekt makrell og nypotetsalat med dill, rødbete og kapers

Finn frem ingrediensene.

Sprøstekt makrell og nypotetsalat med dill, rødbete og kapers

Vend makrellfiletene i hvetemel som er iblandet salt og pepper. Stek eller grill fisken ca. 2 minutter på hver side til skinnet er sprøtt og gyldenbrunt.

Sprøstekt makrell og nypotetsalat med dill, rødbete og kapers

Del de ferdigkokte potetene i to og bland dem sammen med finhakket rødløk, rødbete, kapers og dill. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetsalaten og bland forsiktig sammen. Topp det hele med finhakket, hardkokt egg.

Servér makrellen sammen med potetsalat, et dryss dill og en rømmeklatt.