Steinbit med maiskrem og bønner
Spar noen maiskorn til pynt!
Stekt steinbit servert med maiskrem, bønner, bakt pastinakk og rødvinssaus imponerer gjestene dine, smaker fantastisk - synes vi, og er ganske lett å lage.
Slik gjør du
Steinbit
Tips: Stek fisk i nøytral olje først, og tilsett meierismør de siste 60 sekundene av steketiden så smøret brunes. Steinbit pannestekes gyllen (ca 2 min på hver side på høy varme og nøytral olje), og bakes ferdig i ovn. 120°C i 10 minutter. La fiskefileten hvile på fjøl i 5 minutter før den skjæres i 4 skiver på skrå.
Maiskrem
Hell av laken fra maisboksen, og bak maisen 20 minutter i ovnen ved 180°C med 4 ss smør. Legg i blender og spe med melk litt melk om gangen il en glatt puré. Spar 4 ss mais til neste tilbehør.
Bakt pastinakk
Bak 2 pastinakker hel med skall, 130 °C grader i 90 minutter. Deles på langs i to, og pannestekes i smør med knuste hvitløksfedd til gyllen farge
Bønnemix
Edamame bønner, hvite bønner, mais svisjes raskt i en kasserolle sammen med 2 ss kaldpresset rapsolje. Tilsett hakket løpstikke og kruspersille.
Anrett fisk, maiskrem, bakt pastinakk og bønnemixen på tallerken, server med rødvinsaus. Den fra Gårdsand passer veldig godt til. Velbekomme!