Stekt steinbitfilet med lun spinat og purresalat
Smakfull og enkel sommermat med fersk steinbitfilet og lun sommersalt med spinat og purre.
Slik gjør du
Stek steinbitfilet
Skyll og tørk steinbitfileten. Dryss over grovt salt og sett fileten til side i 10 minutter.
Børst av saltet, del fileten i fire porsjonsstykker og kvern over pepper. Velger du å grille filetene pensler du fisken med litt olje, gnir inn grillristen eller fiskeristen med litt sitron. Steker du i panne, heller du oljen i panne. Stek eller grill fisken i 2-3 minutter på hver side. Trekk til side, og la den hvile i 5 minutter før servering.
Lun spinat og purresalat
Vask og rens purren, og del den i tynne ringer. Skyll spinaten og rist av vannet. Rist pinjekjernene lett i tørr panne og sett dem til side.
Smelt smøret i pannen, ha i hvitløksfeddet og rør rundt slik at smøret får et hit av hvitløkssmak. Ta hvitløken ut igjen og legg i purren og la den bli blank. Tilsett spinat og la den så vidt falle sammen.
Smak til med salt, pepper, ev. revet muskat og sitronsaft. Hvis du griller sitronen før du presser ut saften blir smaken søtere. Serveres med kokte nypoteter og kanskje en klatt rømme.