Stekte kveiteskiver med glassert fennikel og granateple

Stekte kveiteskiver med glassert fennikel og granateple

Middels
20-40 min

Enkel oppskrift på kveite servert med spennende tilbehør. Kombinasjonen av fennikel og appelsin sammen med granateple og sprøtt bacon løfter det lekre hvite fiskekjøttet til nye høyder.

Slik gjør du

Appelsinglassert fennikel

Start med fennikel. Kutt fennikelen i 1 cm tykke båter. Riv skallet (zesten) av to av appelsinene, press saft fra alle fire.

Smelt sukkeret i en panne. Pass på så ikke det blir brent. Ha i appelsinjuicen og eddiken. Kok opp. Ha i fennikelen og zesten. Kok opp og la den ligge og trekke til den er mør, ca. 10 min. under lokk. Ta ut fennikelen.

Hvis mye væske, kok inn til halvparten. Pisk inn romtemperert smør. Smak til med salt og pepper og legg tilbake fennikelen.

Granateplesalsa

Rens granateplet og sprøstek bacon. Ha i granteplekjerner og finhakket estragon. Salsaen skal være lun, så lurt å ha i granateple og estragon rett før servering.

Stekt kveite

Salte og pepre kveiten. Brun smøret i varm panne. Skru ned varmen og stek kveiteskivene 3 min på hver side. Øs over smør. Må ikke stekes for mye, for da blir den tørr. La kveiteskivene hvile i 5 minutter før servering.

Anrett i en dyp tallerken med den glaserte fennikelen i bunnen med smørsausen. Legg kveiten på toppen og legg et par gode skjeer med granateplesalsa på toppen!