Honning og akevittmarinert laks

Honning og akevittmarinert laks

Lett
over 60 min

Dette er en fantastisk rett, hvor laksen spiller hovedrollen. Sammen med potetaïoli, sitrusskum, smørdampet brokkoli og asparges gjør denne retten deg til helt på hjemmebane.

Slik gjør du

Rist fenikkelfrø og korianderfrø i en tørr panne. Knus frøene, pepperet og krydderurtene i en mortel. Varm honning, akevitt og salt i en kjele, og tilsett krydderet.

Smør blandingen godt på fisken. La fisken ligge i blandingen i kjøleskapet over natten slik at den får trukket til seg mye god smak. Tørk av marinaden og stek fisken rett før servering. Stek den godt på skinnsiden i 5-7 minutter. Deretter 1 minutt på kjøttsiden.

Sitrusskum

Finhakk sjalottløk og sitrongress. Svisj sjalottløk, meierismør og sitrongress lett i en gryte. Tilsett hvitvin, fiskekraft og sitronsaft, og reduser dette til halvparten. Tilsett så fløten og reduser til halvparten. Smak til med salt, og kjør alt sammen med en stavmikser rett før servering.

Potetaïoli

Kok poteter og hvitløk møre, og hell av vannet. Tilsett eggeplommen og rør dette veldig godt sammen. Spe med melk og olje (litt av gangen) og smak til med salt og pepper.

Smørdampede grønnsaker

Kok asparges og brokkolibuketter i 4 minutter i vann med salt og godt smør.