Kokt kald laks med agurksalat

Kokt kald laks med agurksalat

Middels
over 60 min

Laks med agurksalat med lakserogn og balsamicoperler er en delikat og smakfull middag eller lunsj. Du kan fint butte ut laks med ørret om du ønsker det.

Slik gjør du

Fisken kan med fordel lages dagen i forveien, da vil den trekke til seg mer smak. Del laksefileten i biter på 2 x 3 cm. Kok opp ca. 2 l vann med salt, pepper, en sitronskive og laurbærblad. Trekk kjelen til side og legg fisken oppi. La den trekke i fem minutter. Ta ut fisken og avkjøl fiskelaken. Hell den kalde fiskelaken over fisken. Sett i kjøleskap til den skal serveres.

Agurksalat

Bland sammen ingrediensene til agurksalatlaken, kok opp og avkjøl.

Kok opp vann i en liten kjele. Tilsett sagogrynene når vannet koker og senk varmen. La det simre i 10 minutter. Rør om underveis slik at grynene ikke svir seg. Skru av varmen og sett lokk på kjelen. La kjelen stå i 10 minutter til. Ha sagogrynene over i en sil og skyll godt med vann til du får fine gjennomsiktige kuler. Ha sagogrynene i en bolle med vann frem til du skal bruke dem.

Skjær agurken i små terninger, eller lag små kuler om du har ett lite pariserjern (noisettejern). Legg agurken i den avkjølte laken i ca. 20 min. Ta agurken ut av laken og bland med lakserogn, sagogryn og balsamicoperler. Anrettes på tallerken.