Kokt kald ørret med agurksalat

Ørret med agurksalat med lakserogn og balsamicoperler er en delikat og smakfull middag eller lunsj.
Slik gjør du
Fisken kan med fordel lages dagen i forveien, da vil den trekke til seg mer smak. Del ørretfileten i biter på 2 x 3 cm. Kok opp ca. 2 l vann med salt, pepper, en sitronskive og laurbærblad. Trekk kjelen til side og legg fisken oppi. La den trekke i fem minutter. Ta ut fisken og avkjøl fiskelaken. Hell den kalde fiskelaken over fisken. Sett i kjøleskap til den skal serveres.
Agurksalatlake
Bland sammen ingrediensene til agurksalatlaken, kok opp og avkjøl. Kok opp vann i en liten kjele. Tilsett sagogrynene når vannet koker og senk varmen. La det simre i 10 minutter. Rør om underveis slik at grynene ikke svir seg. Skru av varmen og sett lokk på kjelen. La kjelen stå i 10 minutter til. Ha sagogrynene over i en sil og skyll godt med vann til du får fine gjennomsiktige kuler. Ha sagogrynene i en bolle med vann frem til du skal bruke dem.
Agurksalat
Skjær agurken i små terninger, eller lag små kuler om du har ett lite pariserjern (noisettejern). Legg agurken i den avkjølte laken i ca. 20 min. Ta agurken ut av laken og bland med lakserogn, sagogryn og balsamicoperler. Anrettes på tallerken.